martes, 24 de octubre de 2017


Activitats Xarxes 2: Topologies i elements d'una xarxa.


1. Explica què és una topologia de xarxa i descriu les diferents topologies existents. Quin és el punt dèbil de cadascuna?

La topologia de la xarxa és la propietat que indica quina és la seva forma física, es a dir la forma en que es disposen els equips i el sistema de cablejat que els interconnecta.

  • Anell: els seus punts dèbils és que normalment és la més cara, quan falla un node afecta a la resta, és molt susceptible a errors de xarxa, és més car que el Ethernet, el software de cada node és molt més complex i només un ordinador pot estar enviant informació alhora.
  • Doble anell: té els mateixos punts dèbils que l’anell i que si un ordinador falla, tota la xarxa fallarà i es difícil agregar nous nodes.
  • Arbre: els punts dèbils que té es que requereix molt cable, que la mesura de cada segment ve determinada pel tipus de cable utilitzat, que si el segment principal falla, tot falla i que és més difícil la seva configuració.
  • Bus: els seus punts dèbils són que es difícil d’administrar, que la longitud del cable i el nombre d’estacions són limitades, que el rendiment disminueix si s’afegeixen nodes i que si falla un node és difícil de detectar.
  • Estrella: els punts dèbils que té es que la longitud del cable i el nombre d’estacions són limitats, que el cost d’administració és car a llarg termini, que el rendiment disminueix si s’afegeixen nodes i que si falla el node central deshabilita tota la xarxa.
  • Malla: l’únic punt dèbil que té es que es més cara que altres topologies.
2. Elabora un quadre que resumeixi els elements, tant de programari com de maquinari, que formen part d'una xarxa local d'ordinadors.

Els elements de maquinari odinadors, switches o hubs, cables de xarxa, si necessita Internet un router.

Els element principal de maquinari és el sistema operatiu de xarxes.

3. Actualment són més freqüents els commutadors (switches) que els concentradors (hubs) a les xarxes locals. Per quins motius?

Els switches transmeten l’informació d’un punt a l’altre sense que ningun altre punt la pugui agafar, en canvi amb els hubs aquesta informació passaria per tots els usuaris.
Es podria dir que en alguns casos els hubs estan obsolets, ja que els switches tenen prestacions molt més superiors als hubs per lo tant si trobem alguna red que utilitza encara un hub s’hauria de canviar per un switch.